Гъркиня се окичи със златото в овчарския скок


Гъркиня се окичи със златото в овчарския скок
Снимка: Getty Images/Guliver

1407 0

Гъркинята Екатерини Стефаниди спечели златния медал в овчарския скок на Световното първенство по лека атлетика в Лондон. По този начин 27-годишната Стефниди попълни колекцията си от титли, след като вече бе взела европейска и олимпийска титла.

Стефаниди достигна до златото безапелационно, поставяйки национален рекорд на Гърция от 4,91 метра. Гъркинята спечели златния медал още на 4,82 метра, а в края пробва да подобри и националния рекорд на страната си, като се справи и с това.

В края на състезанието Стефаниди направи три опита на 5,02 метра в опит да подобри рекорда на световните първенства на рускинята Йелена Исимбаева, но направи три фаула.

Втора остана американката Санди Морис, която приключи с 4,75 метра. Морис направи един фаул на 4,82 метра, а след това и още два на 4,89 метра.

С бронзовия медал се окичиха Робейлис Пейнадо от Венецуела и защитаващата титлата си Ярислей Силва от Куба, които преодоляха по 4,65 метра.

Източник: БНТ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички