Грация от ансамбъла със счупен крак, пропуска европейското


Грация от ансамбъла със счупен крак, пропуска европейското
Снимка: БГНЕС

1719 0

Най-малката грация от ансамбъла по художествена гимнастика Теодора Александрова е със сериозна контузия, която ще я извади извън игра за няколко месеца. Родената през 2001 гимнастичка има счупване на костици в стъпалото и вече е с фиксираща ортеза, тип ботуш, информира "24 часа".

Така Александрова със сигурност ще пропусне европейското първенство, което ще се проведе от 1 до 3 юни в Гуадалахара (Испания). На нейно място в следващите състезания ще играе резервата Стефани Кирякова. Възстановяването на Теодора ще продължи дълго, но за щастие няма да се налага оперативна намеса.

По време на световната купа в София три от гимнастичките на Весела Димитрова играха с контузии. След безапелационно спечеления златен медал в многобоя Илияна Раева заяви, че Елена Бинева и Лаура Траатс изпитват сериозни болки и едвам стоят на краката си, а при Теодора Александрова нещата не са толкова сериозни. Лекарите се надяват, че грацията ще успее да се възстанови за световното първенство, на което България е домакин през септември.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички