Гоцев предупреди Кобрата: Ударите на Питър не са по-слаби от тези на Кличко


Гоцев предупреди Кобрата: Ударите на Питър не са по-слаби от тези на Кличко
Снимка: Getty Images/Guliver

4170 0

Мениджърът Ивайло Гоцев е човекът ,който успя да уреди боя на Кубрат Пулев с Нигерийския кошмар Самюел Питър.

Двамата боксьори ще се срещнат в София на 3 декември в зала "Арена Армеец".

Известният мениджър разкрива нагласата на своя клиент преди големия сблъсък в интервю за "7 дни спорт" . Той се изказа много ласкаво за Кубрат Пулев и неговите възможности, но го предупреди, че Питър е много сериозен съперник.

- Г-н Гоцев, откриваме ви в САЩ малко след победата на Доналд Тръмп на президентските избори. Самият Тръмп е изкарал милиони долари покрай бокса, но нас повече ни интересува как вие успяхте да уредите боксьор от ранга на Самюел Питър да дойде в София.

- До този мач се стигна лесно. Аз представлявам Самюел Питър, а в същото време България има най-добрия си боксьор в тежка категория за всички времена, познавам неговите промоутъри и проведох с тях обикновен бизнес диалог. Така се стигна до разбирателство и срещата на 3 декември стана възможна.

- Кога ще пристигне в България Нигерийския кошмар?

- Ще бъдем в София между 25 и 30 ноември, все още не сме решили.

- Знае ли се къде ще отседне?

- Не мога да ви кажа, това е работа на организаторите.

- Питър има ли някакви по-специални изисквания към храната?

- Той си има хора в щаба, които отговарят специално за храната му. Аз с него работя от 16 години и храната никога не е била проблем. Може да яде и българско кисело мляко, и сирене, няма никакъв проблем в това отношение.

- Разкажете ни повече за Питър, знаете ли как е направил първите си стъпки в бокса?

- Занимава се с бокс от малък. Роден е в Аква Ибом, Нигерия. Живял е в мизерни условия, но е имал голям хъс, който му е помогнал. Винаги е имал огромно желание за победа. Още през 2000 г. гледах как Питър се бие на олимпиадата в Сидни. Това беше първият му мач и в него победи румънски състезател.

- С какви боксови умения Самюел може да изненада Кобрата?

- Стилът на Питър не е познат на Кубрат. Въпреки че малко наподобява този на Дерек Чисора. Кобрата трябва да знае, че Самюел Питър удря три пъти по-силно от Чисора. На Сами и двете му ръце са изключително силни, има страхотен удар. Не по-малко силен от този на Кличко. В момента има спекулации в каква форма е Питър, колко е стар, откога не се е бил, но вижте в статистиката нигериецът колко време е издържал в битките с двамата братя Кличко. В същото време забележете колко изкара Кубрат Пулев срещу Владимир Кличко. Фактите говорят в полза на Питър, той има много богат опит. Сами се е срещал с много големи боксьори и в мачовете си с тях е набрал изключително ценен опит.

- Казват, че целта на вашия клиент е с помощта на този бой да извади от нафталина кариерата си. В състояние ли е Питър да победи Кубрат?

- Определено може да го направи. В бокса всичко може да приключи с един-два удара. Няма значение кой е фаворит. Надявам се Самюъл да направи един зрелищен двубой пред българската публика.

- До каква степен публиката в "Арена Армеец" може да се окаже фактор при определянето на победителя?

- Когато Кубрат се изправи срещу Кличко, в залата имаше много българи, които го подкрепяха, но това не му помогна да си вземе мача. Публиката може да помогне на Кобрата, но може и да му попречи, защото всичко може да свърши с един удар. Аз лично съм присъствал на първата загуба на Владимир Кличко на родна земя в Киев.

- Кога се очаква Кубрат Пулев да защити европейската си титла в тежка категория срещу Мариуш Вах, който също е ваш боксьор?

- Това беше първата среща, която ние се опитахме да организираме, но от щаба на Кобрата предпочетоха да не направят тази стъпка.

- Вярно ли е, че Мариуш Вах не е искал да се бие с Пулев?

- Абсолютно невярно! Мариуш Вах търсеше среща с Кубрат Пулев. В щаба на Пулев обаче нямаше желание за това.

- Все пак Кубрат трябва следващата година да защити европейската си титла.

- Да, това ще е следващият мач на Кобрата.

- Според американския специализиран сайт BoxingNews Пулев е добър, но не и велик боксьор.

- Той не е от ранга на Майк Тайсън и Мохамед Али, но пък удря не по-слабо от тях. В бокса има една максима - на ринга може да бягаш, но не може да избягаш. Конкретно срещу Самюел на Кубрат ще му се наложи да води силова битка в 12 рунда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички