Ето от ТОЗИ мач зависи дали Кобрата ще се бие с Кличко за титлата


Ето от ТОЗИ мач зависи дали Кобрата ще се бие с Кличко за титлата
Снимка: БГНЕС

3125 0

Кубрат Пулев размаза недодялания Самюел Питър в "Арена Армеец" и се очаква догодина да е официален претендент за някоя от световните титли в тежка категория. Вариантите са четири, защото именно толкова са отделните организации - Световен боксов съвет (WBC), Световна боксова асоциация (WBA), където Кобрата в момента е междуконтинентален шампион, Световна боксова организация (WBO) и Международна боксова федерация (IBF).

Най-голяма изглежда вероятността Кобрата да се бие за световната титла на IBF, защото в края на годината би трябвало да приключи като номер 1 в световната ранглиста. В момента е втори, но няма никого на първо място - помнете, че шампионите на отделните боксови организации не се включват във въпросните ранглисти и те са за определяне на официалните претенденти.

На 10 декември Антъни Джошуа ще се изправи срещу Ерик Молина, за да защити световната си титла на IBF. Ако спечели, в тежката категория ще стане интересно, а и такива са очакванията, защото Молина не е сериозен тест за класата на шампиона.

След това Джошуа и Кличко би трябвало да играят един срещу друг в обединяващ мач за "обединяване" на световните титли на IBF, WBA и WBO, защото последните две са вакантни след отказването на Тайсън Фюри. На WBC шампион е Дионтей Уайлдър и е неизбежно в един момент да се организира отново двубой за обединяване на всичките четири шампионски пояса, но за целта първо някой трябва да притежава поне три.

Ясно е, че това ще е или Джошуа, или Кличко, а забележете, че те вече преговарят този въпрос помежду си още преди Антъни да се е изправил срещу Ерик Молина. Спаринг или сензация очаква зрителите на 10 декември?

Естествено, докато се стигне до мечтания обединяващ мач за четирите титли, шампионите трябва да защитават поотделно поясите си срещу официалните претенденти според ранглистата, какъвто е шансът и на Кобрата да се бие за световната титла.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички