Деца и родители се забавляваха и спортуваха заедно на „Татко и аз 2017“


Деца и родители се забавляваха и спортуваха заедно на „Татко и аз 2017“

1323 0

Над 300 деца и родители се забавляваха и спортуваха заедно по повод Международния ден на бащата в рамките на спортния празник „Татко и аз“. Инициативата за втора поредна година беше на Фондация Бащинство и Детска Футболна Академия – Комета. Проектът беше съфинансиран от Столична община, получи подкрепата на Министерство на младежта и спорта и се реализира като част от програмата „София - Европейска столица на спорта 2018 г.“.

Въпреки облачното и студено време, терените на комплекс „Спортна София“ до парк „Възраждане“ приеха цели 11 различни вида спорт, сред които любопитни за децата спортни дисциплини като джитбол, лакрос, фехтовка, ръгби, таекуондо и петанк. Естествено, огромен интерес събраха и любимите на всички футбол, волейбол, тенис и баскетбол, а за включилите се деца организаторите бяха подсигурили златни медали и награди от Sport Vision. До спортните терени беше разположено и специалното „колело на късмета“ на веригата, с което стотици късметлии си спечелиха отстъпки за любими марки спортни стоки и аксесоари, стигащи до 50%.

Събитието бе подкрепено и от фондация „Вълшебен свят“ на Ник Левентис, а министърът на младежта и спорта Красен Кралев изпрати специален поздравителен адрес, тъй като командировка в провинцията промени плановете за лично присъствие и поздравления към организатори и участници. „Приветствам Вашата инициатива да организирате спортни занимания за деца и родители. Така Вие предоставяте на всички участници и зрители прекрасна възможност да се заредят с позитивни емоции и да усетят ползите от физическата активност“, се казва в официалния документ.

Организаторите обещават традицията да се запази и догодина, а спортовете и наградите да са още повече.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички