Да изтичаш 226 км след жестоки изгаряния и 20 операции...


Да изтичаш 226 км след жестоки изгаряния и 20 операции...
Снимка: Guliver/Getty Images

1176 0

Австралийска спортистка, която едва оцеля в пожар преди 5 години, успя да финишира в „Хавай Айрънмен” - най-трудната надпревара по триатлон в света. Турия Пит получава 65% изгаряния по цялото тяло след ултрамаратон в родината й през 2011 г. Лекарите й правят над 200 операции и са категорични - тя никога повече няма да се състезава.

КОЕ Е ТОВА МОМИЧЕ? А, ГАРЕТ БЕЙЛ!

В неделя обаче Пит преодоля 140 мили (226 км) - 3,8 километра плуване, 180 километра колоездене и 42 километра бягане за време 14:37:30 часа. Турия - минен инженер, автор и мотивационен лектор, бе принудена да използва изработени по поръчка лостове на спирачките на велосипеда си, за да предпазва ръцете си. Носеше и специални дрехи, които да я щадят от жегата и влажността.

„Заради изгарянията не мога да регулирам собствената си телесна температура. Затова сложих охлаждащи ръкавици и материи в бял цвят, за да не прегрея”, обясни австралийката.

Тя прекарва общо 864 дни в болница. Официалното й завръщане бе в старт от „Айрънмен Австралия”" през май. „Това ми показа, че в крайна сметка мога да постигна всичко с подходящата нагласа”, написа Пит в своя блог.

Тя се превърна в сензация и вдъхновение в социалните медии. „Това е чудесен пример за силата на човешката воля и упоритост. Винаги има какво още да те изненада”, гласи един от хилядите коментари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички