Бербо, Гришо, Матей, обичам ви! Но повече от всичко обичам България!


Бербо, Гришо, Матей, обичам ви! Но повече от всичко обичам България!
Снимка: Getty Images/Guliver

2889 0

Не съм толкова голям, че да се изявявам като съдник. Знам защо Димитър Бербатов не играе в националния отбор на България по футбол, предполагам защо Матей Казийски се дърпа от волейболния ни тим, мога само да предполагам каква е причината Григор Димитров да не подкрепи съотборниците си в най-важния им мач за годината. 

Обичам да гледам мачовете на Митко, независимо за кой отбор рита. Възхищавам се на забивките на Матей, бе значение дали ги прави в Италия или в Япония. Не спя и подскачам сякаш аз играя вместо Гришо. 

Няма човек, който да отрече величието и на тримата. Бербо го сравняват с иконата Христо Стоичков, Матей отдавна се радва на прозвището: Най-добрия български волейболист в момента. А за Гришо няма какво да говорим. Той беше в топ 8 на света, там наред с Роджър Федерер, Рафа Надал и Новак Джокович.

За всичко това и тримата заслужават голям поклон, дори огромен.

Има обаче една думичка, която със сигурност те знаят, но определено не разбират смисъла й. - Родина.

За Бербатов това сигурно значи да отскочи до София, за да целуне любимата Елена по челото и да прегърне двете си щерки - Дея и Елиа. Матай все още се прибира само заради татко си. Гришо пък с намерението да капитализира името си, както каза не напразно Пламен Константинов.

Родина се обича и се брани. Любов към родина се и възпитава. Къде при тях е изпуснат момента не се знае, но е жалко да гледаме футболните ни национали без Митко, волейболистите без Матей и най-важните за България тенис битки без Гришо.

Да, Бербатов счупи трансферния рекорд на Манчестър Юнайтед. Да Казийски е най-скъпоплатения волейболист в света с 1 млн. долара. Да, Григор е заработил над 5 млн. долара само от наградни фондове и по него въздишат най-готините мацки в света.

Евала, пичове! Обичам ви, но повече от всичко обичам България!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички