Беломъжев разкри колко тежи златният му медал


Беломъжев разкри колко тежи златният му медал
Снимка: sport-gabrovo.com

1180 0

"Този медал тежи точно 29 години адски много лишения, труд, сълзи на мен и моето семейство. Без съмнение съм много горд от постигнатото.” Това заяви световният шампион по ски ориентиране Станимир Беломъжев при завръщането си на Летище София.

През изминалата седмица родният състезател спечели за първи път в своята кариера световната титла в този спорт, след като триумфира в средната дистанция на първенството, провело се в Красноярск, Русия.

"Имах усещането още предишната вечер, че всичко върви по план. При самия старт бях много спокоен, започнах малко консервативно, защото не бе много дълга дистанция и исках да запазя сили, за да мога да натисна във втората част. Много се радвам, че успях да направя почти перфектното състезание, бях изключително концентриран, контролирах скоростта на придвижване, знаех какви са възможностите ми и се раздадох докрай".

"Основната ми мотивация бе да постигна именно този резултат. Това бе една мечта на мен и моето семейство, към която винаги сме се стремили. Нашият спорт не е олимпийски и затова световното първенство е най-високият форум и е нормално това да е голямата цел”, каза още Беломъжев.

Относно своите цели, след като спечели единствената титла, която липсваше в неговата колекция, световният шампион сподели: „Необходимо е малко време, самият аз все още не осъзнавам какво се е случило. Имам нужда да се възстановя, нека видим с какъв бюджет ще разполагаме през следващата година, след което ще направим програма на подготовката. Оттам насетне вече ще можем да се фокусираме върху новите цели, които ще гоня”.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички