14-годишна спечели купата на Международния шах турнир „Млади таланти“ в Плевен


14-годишна спечели купата на Международния шах турнир „Млади таланти“ в Плевен
Снимка: Ангел Атанасов/Actualno.com

2396 0

С шест точки от девет възможни 14-годишната българска шахматистка Надя Тончева спечели купата на завършилия днес Международен турнир по шах за жени „Млади таланти“ в Плевен. Тя е и единствената участничка, която покри нормата за званието международен майстор за жени. Втора остана рускинята Даря Юрасова, която получи купата за най-добре представил се състезател от чужбина. Бронзът отиде при друга българка – Белослава Кръстева.

Турнирът се проведе в плевенския хотел „Ростов“ от 22 до 28 март. В него участваха шахматистки от Русия, Сърбия, Румъния и България. Основният организатор на състезанието е депутатът Васил Антонов, председател на Българската федерация по шахмат 1928.

„Турнирът беше изключително интересен. До последно нямахме яснота за крайното класиране. Поне три от състезателките до последните две партии имаха големи възможности да покрият майсторската норма“, коментира  Васил Антонов.

Главният съдия на състезанието д-р Венета Петкова обяви резултатите от изиграните срещи:

На десето място с 2,5 точки се класира Ева Степанян от Русия. На девето място с три точки е Симонета Иванова. Осмото място е за международен майстор Стефи Бендикова – с три точки. Седма е международен майстор Мая Величковски от Сърбия с 4,5 точки. Шеста е международен майстор Светла Йорданова – също с 4,5 точки. Пета – Анжела Драгомиреску от Румъния – с пет точки. Четвърта е Виктория Радева с пет точки.

На първите три места са Надя, Даря и Белослава.

На състезанието бяха покрити още две норми. Васил Антонов, който организира този турнир вече 10 години, стана четвъртият в страната със звание „международен организатор“. А зам.-главният съдия на състезанието Петьо Маринов покри бал за международен съдия на ФИДЕ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички