Здравето на Шумахер остава най-голямата тайна


Здравето на Шумахер остава най-голямата тайна

955 0

Здравословното състояние на Михаел Шумахер ще продължи да бъде тайна за обществото, но семейството и мениджърският екип на бившия пилот от Формула 1 започват нова инициатива и създават фондация, вдъхновена от битката на германеца за неговия собствен живот. Идолът на безброй фенове на надпреварата претърпя тежък инцидент във Франция на 29-и декември 2013-а година, а от края на 2014-а насам неговото възстановяване протича в Швейцария.

"Здравословното състояние на Михаел и възстановяването му са негова лична зона, която нямаме намерение да прекрачваме с коментари. Предпочитаме да предпазим личното му пространство. Всичко казано от нас относно здравето му ще прекрачи тази граница", заяви неговият агент Забине Кем.

"Наясно сме, че на повечето хора им е трудно да проумеят това, но бъдете сигурни, че ние просто се опитваме да защитаваме Михаел. Благодарни сме на хората, които проявяват разбиране, както и на тези, които постоянно се интересуват от състоянието му. Михаел винаги е пазил ревностно своето лично пространство, та дори и през най-успешните си години във Формула 1. За него винаги е имало ясна граница между публичната персона и личността", добави тя.

За да изрази по някакъв начин благодарността си към всички хора, които подкрепяха Шумахер през последните три години, семейството на бившия пилот възнамерява да превърне инициативата #KeepFighting във фондация, подпомагаща хора в силно затруднено положение.

"Идеята на инициативата е да покаже на хората, че вярата в даването е огромна - послание, което не е отправено само в моторния свят - това е нещо глобално. Искаме да вдъхнем кураж и на други хора. Те не бива никога да се предават", допълни съпругата на 7-кратния световен шампион Корина Шумахер./БТА

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


ВИДЕО: Фюри облиза стичащата се по врата на Уайлдър кръв

Тайсън Фюри спази не само обещанието си да нокаутира Дионтей Уайлдър, ами да превърне реванша между двамата...

Реклама
Реклама