Счупена кола тормози Розберг на "Силвърстоун"


Счупена кола тормози Розберг на "Силвърстоун"

1819 0

Сериозни проблеми със скоростната кутия изтормозиха Нико Розберг по време на първата свободна тренировка преди Гран При на Великобритания. Заради тях той пропусна почти цялата сесия на "Сълвърстоун". Едва в последните минути от нея той все пак успя да излезе на трасето след много бърза работа на механиците му в бокса. Нещо повече пилотът на Мерцедес успя да постигне първо време – 1:34.274 мин., изпреварвайки своя съотборник Люис Хамилтън.

Проблеми не липсваха и при Макларън. Дженсън Бътън не можа да излезе на трасето дълго време заради теч. Наложи се подът на неговия болид да бъде свалян. 

Трети и 5-и изненадващо се наредиха двамата пилоти на Торо Росо – Макс Верстапен и Карлос Сайнц. Между тях се класираха Райконен (4-и) и Фетел (6-и). Всички те обаче изостанаха на повече от секунда от постижението на Розберг.

Доста назад останаха пилотите на Уилямс. Маса се класира едва 10-и на 2 секунди от Розберг, а Сузи Волф, който за тази тренировка кара вместо титуляра Валтери Ботас, записа 13-о време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички