Розберг спечели квалификацията, потегля пръв за Гран при на САЩ


Розберг спечели квалификацията, потегля пръв за Гран при на САЩ
Снимка: Gulliver/ Getty Images

1049 0

Нико Розберг спечели квалификацията под дъжда в Остин и по-късно ще стартира пръв в състезанието за Гран при на САЩ. Германецът изпревари съотборника си в Мерцедес Люис Хамилтън във втората и последна част от битката за място в стартовата решетка. Квалификацията беше съкратена заради пороя и силния вятър. По същата причина тя беше отложена от вчера за днес.

Пилотите постоянно биваха предупреждавани, че във всеки един момент ураганът над Остин може да принуди организаторите да прекратят квалификацията и това провокира състезателите да правят летящи обиколки с уговорката, че всяка може да им е последна.

Даниел Рикардо остана трети, след като бе най-бърз в първата сесия. Съотборникът му в Ред Бул Даниил Квят ще потегли четвърти, следван от Себастиан Фетел с Ферари, Серхио Перес и Нико Хюлкенберг с Форс Индия, Кими Райконен също с Ферари, Фелипе Маса с Уилямс и Макс Ферстапен с Торо Росо.

Състезанието за Голямата награда на САЩ на „Пистата на Америките“ в Остин, Тексас ще започне в 21:00 часа българско време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички