Розберг спечели изненадващо спокойното Гран при на Баку


Розберг спечели изненадващо спокойното Гран при на Баку

725 0

Нико Розберг спечели убедително първото в историята състезание от Формула 1 на пистата в Баку. Голямата награда на Европа отиде заслужено в ръцете на германския пилот на Мерцедес, който бе толкова категоричен в превъзходството си над останалите, че камерите рядко се фокусираха върху него по време на самата надпревра.

Розберг поведе с 24 точки на основния си съперник в битката за световната титла - Люис Хамилтън, който имаше проблеми по време на състезанието, но все пак намери как да финишира на пета позиция.

Себастиан Фетел завърши на второ място и записа отличен резултат за Ферари, които без особени трудности надвиха противниците си на трасето като Ред Бул и Уилямс, но не успяха да притеснят сериозно Мерцедес.

Серхио Перес с Форс Индия завърши на трета позиция, изпреварвайки в самия край Кими Райконен, с което затвърди впечатлението, че на точно тази писта Форс Индия има голям потенциал да се представи на ниво.

Валтери Ботас приключи шести и успя да извлече максимума от възможностите на Уилямс, а топ 10 допълниха Даниел Рикардо, Макс Ферстапен, Нико Хюлкенберг и Фелипе Маса.

Изненадващо нямаше инциденти в състезанието и така и не излезе кола за сигурност, която можеше да внесе допълнително въодушевление сред зрителите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички