Розберг отново измъкна полпозишън под носа на световния шампион


Розберг отново измъкна полпозишън под носа на световния шампион

916 0

Нико Розберг нанесе ново тежко поражение на актуалния световен шампион Люис Хамилтън и спечели квалификациите за последното състезание през сезона във Формула 1 – за Гран при на Абу Даби.

Германецът с Мерцедес направи страхотна последна летяща обиколка и остави съотборника си на цели 0.377 секунди, за да запише шести пореден полпозишън през кампанията и да изравни постижението си на пистата „Яс Марина“ от миналата година.

С победата на Розберг в квалификациите Мерцедес изравни собствения си рекорд от 2014 и на Ред Бул от 2011 за 18 полпозишъна от 19 кръга – през този сезон единствено Ферари чрез Себастиан Фетел в Сингапур развали хегемонията на „сребърните стрели“.

Люис Хамилтън обаче няма особени основания за притеснение преди състезанието, защото само веднъж досега в историята победителят в Абу Даби е потеглял от полпозишън, а в останалите пет случая успехът е отивал при пилота на второ място от квалификациите.

Кими Райконен се нареди трети на решетката със силно представяне в края, докато съотборникът му Себастиан Фетел стана жертва на грешна комуникация с щаба на Ферари, защото обиколката му в първия сегмент не бе достатъчно добра за топ 15 и 4-кратният световен шампион ще потегли 16-ти.

Топ 10 на решетката допълниха Серхио Перес, Даниел Рикардо, Валтери Ботас, Нико Хюлкенберг, Фелипе Маса, Даниил Квят и Карлос Сайнц.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички