Първите тестове във Формула 1 завършиха със смазващ превес за Ферари


Първите тестове във Формула 1 завършиха със смазващ превес за Ферари

2485 0

Доминацията на Ферари по време на първите тестове на пистата "Херес" преди старта на сезона във Формула 1 продължава с пълна сила, след като Кими Райконен записа най-бърза обиколка днес.

Това е третият случай в 4-те дена на тестове, в който "черните кончета" издухват конкуренцията. Финландският пилот записа най-бързо време за деня от 1:20.841, което беше с повече от 1.1 секунда по-бързо от Маркус Ериксон със Заубер, чийто болид също е с двигател на Ферари.

Трети в подреждането остана Люис Хамилтън, който записа и най-много обиколки по време на поредния ден на тестове.

МакЛарън отново не успяха да покажат нищо добро, след като болидът на британския конструктор все още не е готов, а Дженсън Бътън записа 35 обиколки, което беше и рекорд за тима, след като общо МакЛарън има 79 за целия период на "Херес".

Хамилтън, за когото днес стана ясно, че е бил напуснат от Никол Шерцингер, навъртя 117 обиколки, с което общата измината дистанция от световните шампиони при конструкторите стана 1 419 мили.

"Браво момчета, това беше отлична първа седмица", каза по тим-радиото световният шампион при пилотите.

Изненадващо, днес на пистата се появи и болид на Лотус, въпреки че се очакваше болидът на тима да не е готов за първите тестове. Ромен Грожан излезе на пистата и записа 6-о най-бързо време, преди да се появи проблем с двигателя.

Следващите тестове ще се проведат в периода 19-22 февруари в Барселона на пистата "Каталуня".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички