Промени в квалификациите на Формула 1


Промени в квалификациите на Формула 1

1081 0

Известни промени ще настъпят в квалификациите на Формула 1. По време на провеждането им маршалите на пистата вече ще развяват само червени, а не двойни жълти флагове както беше досега.

Причина за промяната е казусът с Нико Розберг в квалификацията за Гран При на Унгария миналата седмица, когато пилотът на Мерцедес си спечели полпозишън в зона с жълти флагове, причинени от завъртялия се Фернандо Алонсо. Някои от пилотите, най-вече световният шампион Люис Хамилтън, забавиха темпото драстично, което се отрази на позицията им.

Според новите правила при тези обстоятелства сесията ще бъде спирана.

"Сега процедурата ще е просто червени флагове всеки път, когато трябва да са двойни жълти. Така няма да водим полемики колко точно е трябвало да намали всеки пилот, преминаващ през тази зона.

В Унгария стюардите приеха обяснението на Нико, разгледаха данните от колата му и решиха, че е намалил, но остана въпросът дали това е било достатъчно. Ако не можеш да запишеш време, тогава изобщо няма се стига до тези субективни дискусии", обясни рейс директорът Чарли Уайтинг, цитиран от "Ройтерс".

Това повдигна въпроса дали някои пилоти няма да се завъртат нарочно, за да предизвикват червени флагове и да попречат на останалите да им отнемат позицията.

Уайтинг заяви, че няма такава опасност: "Ако заподозрем, че някой пилот го е направил нарочно, ще има сериозни последици". За какви точно последици става въпрос той не уточни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички