Почина президентът на Ферари


Почина президентът на Ферари
Снимка: GettyImages/Guliver

8952 0

Скръбна вест удари автомобилния свят и най-вече феновете на Ферари. Изпълнителният директор на "черните кончета" Сержио Марчионе почина на 66-годишна възраст, след като влезе в болница за операция на рамото, но състоянието му се е влошило, а самият той е имал куп други заболявания. Марчионе напусна поста си само преди няколко дни.

Медиите споменаха, че му е открит проблем на простата, както и рак на белия дроб, който е неизлечим. Той се влоши сериозно в последните дни, а от няколко дни е и в дълбока кома.

Той напусна поста като главен изпълнителен директор на ФИАТ, където бе ръководител в последните 14 години. Маркионе има основна заслуга за работата на "Ферари" във Формула 1 през последните години, но с официално изявление напусна и този пост преди няколко дни.

Смъртта му беше потвърдена от "Exor NV", компанията на семейство Аниели, която основа ФИАТ, и то само дни след смяната му като изпълнителен директор. Състоянието му се е влошило рязко след операция на рамото, извършена в Цюрих. Подробности обаче не бяха оповестени.

"Сержио Марчионе, истински мъж и приятел, вече не е сред живите", каза собственикът на Фиат Джон Елкан. "Моето семейство и аз винаги ще сме му благодарни за това, което направи".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички