Официално: "Ferrari" подписа със сина на Шумахер


Официално: "Ferrari" подписа със сина на Шумахер
Снимка: Getty Images/Guliver

5426 0

Синът на легендата Михаел Шумахер - Мик, е подписал договор с Ferrari и ще влезе в академията за млади пилоти на Скудерията. Новината обявиха от отбора, като подчертаха, че въпреки емоциите, свързващи семейство Шумахер с "Ферари", изборът им е бил предопределен изключително от пилотските качества на 19-годишния състезател.

"Познавам Мик от самото му раждане и това е много емоционален момент. Целият отбор, цялото ръководство сме щастливи да видим Шумахер-младши във Ферари. Избрахме го заради таланта, но и заради професионалните и човешките му качества. Той е придобил добри състезателни умения, въпреки юношеската си възраст", заяви шефът на Ферари Матиа Биното, цитиран от официалния сайт на отбора.

"Много съм щастлив, че Ферари подписаха договор с мен и моето бъдеще в моторните спортове ще протече в червено. Ще стана част от академията на Ферари и целия екип. Това е още една стъпка в правилната посока в развитието на кариерата ми. Бъдете сигурни, че ще направя всичко, за да извлека максимума от възможността, която ще ми позволи да постигна целта си - да участвам във Формула 1", коментира самият пилот.

"Повече от очевидно е, че от раждането ми Ферари заема важно място в моето сърце. Така че аз съм щастлив от тази възможност и в личен план. Към момента искам да благодаря на семейството, приятелите ми и всички, които ме подкрепяха, което ми позволи да стигна до тази точка в кариерата си", допълни Шумахер-младши.

Очаква се през 2019 година младият Шумахер да се състезава във Формула 2, а в академията на Ferrari ще има възможност да работи на симулатора, и най-важното – да направи два теста с автомобил на тима от Формула 1. През миналия сезон младокът стана шампион във Формула 3.

Междувременно наскоро неговият баща Михаел отпразнува 50-годишен юбилей - вижте 21 изумителни факта за Шумахер, които не знаехте!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички