Мик Шумахер: Нямам търпение за теста във Формула 1

Синът на легендата във Формула 1 Михаел Шумахер - Мик, сподели, че е изключително развълнуван от възможността да направи първо тестово каране в най-популярното автомобилно състезание в света. Вчера стана ясно, че 20-годишният Мик ще направи първи тест във Формула 1 на пистата в Бахрейн на 2 април, а на следващия ден той ще изпробва и болида на Алфа Ромео.

"Нямам търпение и съм сигурен, че това ще бъде невероятно преживяване. Засега обаче се опитвам да оставя мислите за теста във Формула 1 настрана, защото чакам с нетърпение да се състезавам във Формула 2", сподели Мик, който ще направи и официалния си дебют във Формула 2 този уикенд, отново в Бахрейн.

Синът на Шумахер е на 3 крачки от Формула 1

Синът на легендарния седемкратен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер - Мик, е устремен към първата си титла от Формула 3. След 9 от 10 етапа тий...

Германецът стана шампион във Формула 3 през миналата година, а през януари се присъедини към академията на Ферари, където баща му постигна най-големите си успехи. Мик бе избран от ръководството на Ферари за тестово каране заедно с друг млад пилот - британеца Калъм Илът.

"Мик и Калъм са пилоти, които показват своя потенциал. На този етап от кариерата им ще бъде много полезно за тях да карат в официални състезателни условия в Бахрейн и Барселона", коментира босът на Ферари Матиа Биното. Илът ще има възможност да направи тест във Формула 1 в Барселона на 14 и 15 май.

Още по темата

Please select answer!