Мик Шумахер: Формула 1 е моята съдба

Мик Шумахер обясни в интервю за "Скай Спортс", че достигането и налагането му във Формула 1 е негова съдба заради постиженията на своя легендарен баща Михаел. През този сезон младокът ще кара във Формула 2, след като приключи миналата кампания с шампионска титла във Формула 3.

Германецът също така записа тестов дебют във Ф1 с болидите на Ферари и Алфа Ромео миналия месец в Бахрейн. В интервюто младият Шумахер каза още, че иска кариерата му да върви стъпка по стъпка и се усеща все по-близо до най-бързите пилоти на планетата.

Появиха се кадри от камерата на каската на Михаел Шумахер (ВИДЕО)

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер наскоро навърши 50 години. Състоянието на германеца обаче все още е тежко, след като ...

"Много е важно да правя крачка по крачка. До момента именно така се развивах и Формула 2 би трябвало да е финалната крачка по пътя към мечтаното участие във Формула 1", каза 20-годишният Мик. "Не мога да кажа, че се сравнявам с някой пилот от Ф1, а по-скоро с моя баща. Има доста талантливи млади пилоти във Ф1 и винаги е хубаво, когато имам възможност да говоря с някой от тях и да обменя опит", добави още Шумахер.

А защо Фернандо Алонсо отправи остри критики към Мик Шумахер - вижте тук.

Още по темата

Please select answer!