Мерцедес ще страда в Гран при на Русия


Мерцедес ще страда в Гран при на Русия
Снимка: Getty Images/Guliver

1473 0

Световните шампиони Мерцедес отново ще преживеят изключително тежък уикенд от календара на Формула 1 за 2015 година.

След като „сребърните стрели“ изпитваха неимоверни трудности от конфигурацията на трасето в Унгария (тогава Люис Хамилтън завърши шести, а Нико Розберг – осми), сега и в Сочи се очаква битката за победата да не включва някого от двамата пилоти на германския екип.

Във втората свободна тренировка преди Гран при на Русия най-добро време даде Фелипе Маса с Уилямс – 2:00.458, а пилотът на Ферари Себастиан Фетел бе втори по този показател с изостаане от 2 десети от секундата.

Валтери Ботас се нареди на трета позиция, а зад него застанаха Макс Ферстапен, Фернандо Алонсо, Даниил Квят, Карлос Сайнц и Дженсън Бътън. Само осем пилоти записаха времена на пистата в Сочи, поради простата причина, че втората сесия премина под постоянен валеж и това обезкуражи голяма част от решетката.

В предишната тренировка Нико Хюлкенберг бе най-бърз, следван от Нико Розберг и Себастиан Фетел, докато Люис Хамилтън се задоволи със седмо по сила време.

Иначе бяха потвърдени поредните наказания за състезание през 2015 година – Фернандо Алонсо ще претърпи санкция от минус 25 позиции на стартовата решетка, а испанският му колега Роберто Мери ще потегли с 20 места по-назад.

Мери се завръща в болида на Манър-Маруся, след като екипът се договори с американеца Александро Роси, който ще кара в пет от последните седем надпревари в календара.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички