Куриозни проблеми провалиха първата тренировка за Гран при на Азербайджан (ВИДЕО)

Първата тренировъчна сесия преди Гран При на Баку в неделя се провали заради сериозни проблеми по трасето. 13 минути след нейното начало се оказа, че една от шахтите на обратната права не е добре закрепена. През нея мина Джордж Ръсел с Уилямс, а тя изхвърча нагоре и повреди сериозно колата му.

Последва и инцидент с крана, който трябваше да докара колата на Ръсел до бокса. Той се удари в рекламните пана на входа на пита и от него започна да тече хидравлична течност. Всичко това наложи прекратяването на тренировката и тя няма да бъде подновена.

„Почувствах големия удар как преминава през тялото ми. Двигателят се изключи, подът е съсипан, а сега се тревожа и за шасито. Всичко беше нормално, а това съсипа нашата тренировъчна сесия", каза след инцидента Ръсел. „Със сигурност това не е нещо, което сме очаквали от писта на Формула 1. Тези шахти би трябвало да са по-добре закрепени", добави шефът на тима Клеър Уилямс. Втората тренировъчна сесия в Баку трябва да започне в 16:00 ч. българско време.

Етикети: |

Още по темата

Please select answer!