Куриозен пол-позишън на Хамилтън за Гран при на Австрия


Куриозен пол-позишън на Хамилтън за Гран при на Австрия

1305 0

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън регистрира вероятно най-странния от 45-те полпозишъна в кариерата си, след като извади късмет в края на квалификациите за състезанието за Голямата награда на Австрия.

Хамилтън даде най-добро време в третата сесия – 1:08.455, но въпреки че на пистата не валя по време на квалификациите, пилотът на Мерцедес се завъртя на първия завой в последната си обиколка!

Люис нямаше как да запише по-добро време, а съотборникът му Нико Розберг в същия момент приключваше последния си тур, който бе с близо две десети от секундата по-бърз. По ирония на съдбата обаче Розберг също излезе от очертанията на пистата, и то на последния завой, с което пропиля шанса да спечели полпозишън.

Себастиан Фетел с Ферари е на трето място, но също има основания за съжаление, защото не можа да накаже грешките на някой от Мерцедесите. В крайна сметка Скудерията остана по-доволна от резултата на германеца, защото другият пилот Кими Райконен изненадващо даде едва 18-то по сила време и отпадна още след първия сегмент на квалификациите, като единствено състезателите на Маруся се оказаха по-бавни от финландеца.

Той изостави последната си обиколка и се прибра в бокса, но поради липса на добра комуникация с бокса се оказа, че няма време за още един бърз тур. Дженсън Бътън, който бе 17-ти в квалификациите, ще потегли последен, защото има наказание от 25 обиколки поради смяна на двигателната система на Хонда в болида му.

Други наказания – като това на Фернандо Алонсо поради същата причина в размер на 20 обиколки, както и на Даниел Рикардо и Даниил Квят – нанесоха сериозни размествания на стартовата решетка.

Иначе топ 10 допълниха Фелипе Маса (Уилямс), Нико Хюлкенберг (Форс Индия), Валтери Ботас (Уилямс), Макс Ферстапен (Торо Росо), Даниил Квят (Ред Бул), Фелипе Насър (Заубер), Ромен Грожан (Лотус).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички