Кими Райконен остава във Формула 1 и Ферари


Кими  Райконен остава във Формула 1 и Ферари

2349 0

Легендарният екип на "Ферари" реши да не държи повече в неведение феновете и днес обяви, че Кими Райконен ще остане при "черните кончета" за поне още един сезон във Формула 1

През последните месеца се говореше сериозно за раздяла с Айсмен, като фаворит за неговото място беше Валтери Ботас. Той обаче ще бъде част от Уилямс и през следващия сезон, а италианският гигант реши да заложи на Райконен за партньор на Себастиан Фетел през следващия сезон. 

Какво да кажа. За мен, това че мога да остана тук още една година, означава, че мечтата ми продължава. Скудерия е моето семейство и винаги съм казвал, че искам да прекратя кариерата си тук. 

По отдаден съм на отбора от всякога и искам да благодаря на хората, които ми дадоха този шанс. Искам да благодаря и на феновете на Ферари, които са с мен във всяко едно състезание", каза Райконен по повод новия си договор. 

Шефът на Ферари Маурицио Аривабене пък е категоричен, че оставането на Кими ще стабилизира позициите на Ферари. 

"Вярваме, че удължаването на контракта на Кими за следващия сезон ще внесе сигурност и стабилност в нашия екип. Ние вярваме в него и вярваме, че това ще даде резултат", каза шефът на екипа. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички