Изпратиха Тодор Славов с рев на автомобили


Изпратиха Тодор Славов с рев на автомобили

2339 0

Стотици дойдоха в Катедралния храм "Свето Успение Богородично" във Варна, за да си вземат последно сбогом с балканския рали шампион Тодор Славов.

Близките на Тошко помолиха 15 минути да останат насаме с него, след което пръв влезе шефът на родната федерация по автомобилизъм Радослав Козлеков. Със сълзи на очи той каза, че Славов ще липсва изключително много на автомобилния спорт, тъй като е голям състезател и голям човек. Козлеков припомни страхотните успехи на Тошко в рали шампионатите, и че към настоящия момент именно варненецът е лидер в класирането за сезон 2015.

Тодор Славов загина на 28 юни при тежка катастрофа на Рали "Твърдица-Елена 2015". Отиде си твърде млад от този свят - едва на 31 години. Славов е балкански рали шампион за 2013 година, трети в световния шампионат за младежи през 2010-а, а тази година е лидер в родния шампионат.

След като беше отслужено опелото, стотиците, които дойдоха на поклонението, положиха цветя в ковчега, а представители на дирекции в Община Варна и други местни институции поднесоха венци.

Камион с огромен билборд с лика на шампиона беше паркиран пред храма.

В последния си земен път Тошко беше изпратен по шампионски - с аплодисменти, под мощния рев на състезателни автомобили. Над 50 пилоти от Варна, Сливен и цяла България паркираха колите си пред Катедралата и по-късно направиха шествие с тях. Автомобилните ни асове Димитър Илиев, Крум Дончев, Петър Гьошев и Пламен Стайков, както и още много състезатели изпратиха своя приятел. На вратите на всички коли беше изобразен ликът на Славов с надпис: "Шампионът не умира, той става легенда".

Състезателите се наредиха зад колата на Тошко, която водеше шествието до Старите варненски гробища. На любимото му Рено Клио, с което приживе Славов се състезаваше, имаше надпис, който казва всичко: "Завинаги номер 1 в нашите сърца", а над него рождената му дата – 22.01.1984 със знак за безкрайност, символизиращ вечността...

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички