Испанец триумфира в уникален финал на Световното по мотокрос фрийстайл


Испанец триумфира в уникален финал на Световното по мотокрос фрийстайл

984 0

Майкъл Мелеро (Испания) е новият световен шампион на завършилия финален кръг по мотокрос фрийстайл, който се проведе пред 10 000 зрители в зала „Арена Армеец“ в София.

Испанецът беше брилянтен по трасето, както в квалификацията, така и в самото състезание и успя с 423 точки заслужено да триумфира както със световната титла, така и с купата за победител в Гран при България.

Втори в „Нощта на скоковете“ в София, с актив от 390 точки завърши Роб Аделберг (Австралия), а трети с 388 точки Давид Риналдо (Франция).

Промоутърите от световния шампионат връчиха титлата „Най-добър организатор за 2015 година“ на България, като страната ни печели този приз за поредна година. Зрителите в залата и пред телевизионните екрани станаха свидетели на изключително майсторство, зрелищни скокове и невероятно отношение на участниците към публиката.

В дисциплината „висок скок“, най-добър беше Хосе Миралес (Испания), който успя да „прелети“ над летвата с височина 10.5 метра. В друга много атрактивно състезание - „RACE and STEAL“, пилотите караха за време, изпълнявайки и зрелищни скокове. В директен сблъсък за първото място Брис Изо (Франция) изпревари Хосе Миралес (Испания).

След края на вълнуващата надпревара призьорите, освен бурни аплодисменти, купи и плакети, бяха поръсени и със „златен дъжд“ от конфети. След това шампионът Майкъл Мелеро сподели:

"Много съм щастлив от спечелената титла и от победата ми тук, в България. Публиката в София е невероятна и оставам с прекрасни впечатления от вас и организацията на това събитие. Определено тази вечер ми се получи всичко, което бях намислил и съм безкрайно щастлив от завършека на сезона“.

Не по-малко щастлив и усмихнат от зала „Арена Армеец“ си тръгна Теодор Миланов, който спечели ключовете от чисто нов джип Great Wall. Късметлията беше толкова ентусиазиран от наградата си, че изигра своеобразен танц на сцената и заяви, че всъщност за него адреналина и емоциите от видяното в „Нощта на скоковете“ е много по-важно и ценно, отколкото материалната придобивка. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички