Хюлкенберг остава още 2 години с Форс Индия


Хюлкенберг остава още 2 години с Форс Индия

1030 0

Нико Хюлкенберг поднови договора си с Форс Индия и ще остане в тима от Формула 1 още два сезона. По време на лятната почивка се говореше, че германецът може да премине във Ферари или да отиде в новия американски отбор Хаас, но сега всички спекулации за бъдещето му приключиха.

Хюлкенберг обясни, че решението му да остане в тима на Виджай Маля е било логично и не съжалява.

"Много съм доволен. Познавам този отбор и тук се чувствам като у дома си, така че е напълно логично да продължа договора си с тях. През последните две години тимът показа впечатляващ напредък и това ми дава увереност занапред. Това е една страхотна група от хора, гладни за успех, които искат да стават все по-добри с всяка година. Искам да продължа да раста с този екип и заедно да вървим напред по стартовата решетка", обясни той.

Шефът на отбора Виджай Маля също е доволен от развитието на нещата с Хюлкенберг: "Не е тайна, че съм един от най-големите фенове на Нико. Той е с нас вече почти четири години и в това време се разви в един от най-добрите пилоти на света. Има скоростта, техническите познания и зрелостта - все качества, с които можем да постигнем страхотни резултати".

Хюлкенберг стана резервен пилот на Форс Индия през 2011 година, а след това получи и състезателно място. През 2013-а Нико премина в Заубер, но след това се върна и сега ще остане до 2017.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички