Хамилтън за пети път стана победител на "Монца"


Хамилтън за пети път стана победител на "Монца"
Снимка: Getty Images/Gulliver

943 0

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън триумфира за втора поредна година в Гран при на Италия на пистата "Монца" и увеличи преднината си в генералното класиране.

Втори, за огромно разочарование на публиката остана Кими Райконен от Ферари и закръгли на 100 качванията на подиума в кариерата си. Трети финишира пилотът на Ред Бул Макс Верстапен, но холандецът бе наказан с пет секунди заради некоректна борба с Валтери Ботас и това отреди на Верстапен пета позиция, а Ботас и Себастиан Фетел се наредиха съответно трети и четвърти. За точки се пребориха също Ромен Грожан, Естебан Окон, Серхио Перес, Карлос Сайнц и Ланс Строл.

Следващият старт ще се проведе в периода 14 - 16 септември в Сингапур. Хамилтън води в класирането с 256 точки, Фетел е втори с 226, на трета позиция е Кими Райконен със 164. Тимът на Ферари остава рекордьор по победи в Гран при на Италия - 19, но пилоти на Мерцедес спечелиха последните пет надпревари с днешната. Хамилтън спечели на "Монца" за пети път и се изравни по този показател с Михаел Шумахер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички