Хамилтън властва в дъждовните квалификации в Австрия


Хамилтън властва в дъждовните квалификации в Австрия

766 0

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън спечели квалификациите за състезанието за Гран при на Австрия. Пилотът на Мерцедес бе най-бърз в изключително вълнуващите и драматчни пресявки за място, които бяха белязани от дъжд в края на квалификация 2, като пистата изсъхна за заключителната част.

На второ място се нареди съотборникът му и лидер в шампионата Нико Розберг, но той ще потегли седми, защото има наказание да стартира с пет места по-назад на решетката, заради смяна на скоростната кутия. Тя стана наложителна, след като технически проблем по време на тренировките предизвика катастрофа на Розберг, който и пропусна началото на квалификациите (за да оправят болида му).

На трета позиция се нареди пилотът на Форс Индия Нико Хюлкенберг, който първи смени гумите си за мокра писта с ултрамеки такива, като дори до последно се бореше за полпозишън. Заради наказанието на Розберг, той ще потегли втори, но това не е напълно сигурно, защото бе привикан от стюардите да обяснява как така е поставил най-добро време в сектор на пистата с жълти флагове.

Четвърти се нареди Себастиан Фетел, но неговото Ферари ще потегли девето по същата причина като Розберг - смяна на скоростната кутия и наказание с пет места надолу на решетката.

Дженсън Бътън приключи пети в квалификациите, но ще е минимум трети на старта на състезанието, като дори може да е втори, ако Хюлкенберг бъде наказан. Кими Райконен е шести, а надолу в класирането на квалификацията Даниел Рикардо бе следван от Валтери Ботас и Макс Ферстапен, докато Фелипе Маса допълни топ 10.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички