Хамилтън унищожи Розберг в Германия, дръпна му сериозно


Хамилтън унищожи Розберг в Германия, дръпна му сериозно
Снимка: Gulliver/ Getty Images

983 0

Люис Хамилтън за пореден път нанесе тежък удар на основния си съперник за титлата Нико Розберг и спечели по безапелационен начин състезанието за Гран при на Германия.

Хамилтън изпревари съотборника си още след самия старт на пистата "Хокенхайм" и изобщо не погледна назад в 67-те обиколки. Британецът изоставаше с 43 точки от Розберг след Испания, а сега вече има цели 19 предимство пред другия пилот на Мерцедес преди Формула 1 да излезе в лятна ваканция.

Розберг потегли от полпозишън, но го направи по ужасяващ начин и още след няколко метра вече беше на четвърта позиция. Този път нямаше проблеми в болида на германеца и неговата грешка му коства не само лидерството, но и място на подиума.

В 33-ата обиколка Розберг опита да изпревари на пистата Макс Ферстапен от Ред Бул, но единствено си заслужи 5-секундно наказание чрез принудителен престой в бокса. Механиците му до толкова се объркаха, че го задържаха 8 секунди, което допълнително стъжни шансовете му да се бори дори за подиум срещу Ред Бул-ите.

"Червените бикове" също имаха поводи за празник - Даниел Рикардо и Макс Ферстапен завършиха втори и трети и затвърдиха превъзходството си пред Ферари. Себастиан Фетел в големи периоди от състезанието изобщо не виждаше Ферстапен пред себе си, като дори когато Скудерията опита да се бори с младока чрез стратегия, Фетел им обясни, че не вижда смисъл, при положение че е да 8-10 секунди от Ред Бул-а.

Германецът трябваше да се задоволи с петото място, а съотборникът му Кими Райконен остана шести. Топ 10 допълниха Нико Хюлкенберг, Дженсън Бътън, Валтери Ботас и Серхио Перес, като МакЛарън-Хонда извлече максимума от състезанието, а Уилямс се провали със стратегията си със само два питстопа и едвам спаси мястото си в зоната на точките.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички