Хамилтън триумфира в Баку и взе първа победа за сезона


Хамилтън триумфира в Баку и взе първа победа за сезона
Снимка: Gulliver/GettyImages

921 0

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън постигна първата си победа през новия сезон, след като спечели днешното състезание за Гран При на Азербайджан. Въпреки че стартира от втора позиция на стартовата решетка, пилотът на Мерцедес успя да се пребори с конкурентите си и да се поздрави с победата.

Втори в Баку завърши Кими Райконен с Ферари, а трети пилотът на Форс Индия Серхио Перес. Четвърти пък се нареди четирикратният световен шампион Себастиан Фетел.

Днешното състезание определено предложи доста емоции на феновете, като един от кулминационните моменти бе сблъсъкът между пилотите на Ред Бул Даниел Рикардо и Макс Верстапен, десет обиколки преди края. Въпреки чистите опити на австралиеца да изпревари своя съотборник, Верстапен не действа коректно, което доведе до сблъсъка помежду им и съответно тяхното отпадане.

Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас също не успя да финишира, въпреки че само две обиколки преди края бе лидер. Финландецът обаче имаше малшанс да спука гума и в крайна сметка също не завърши.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички