Хамилтън спечели след катастрофа с Розберг в Австрия!


Хамилтън спечели след катастрофа с Розберг в Австрия!

1052 0

Световният шампион Люис Хамилтън постигна изключително драматична победа в състезанието за Гран при на Австрия, след като се сблъска с водача до последната обиколка Нико Розберг.

Германецът с Мерцедес направи грешка, след като бе поставян дълго под напрежение от съотборника си. Той не можа да влезе правилно в завой номер 2 в последната обиколка, а Хамилтън опита да го изпревари с по-късно спиране. Розберг реши да се блъсне в англичанина, като двамата дори два пъти осъществиха контакт, но Нико пострада.

Колата му излезе извън пистата, предното му крило се счупи, а Хамилтън спокойно довърши надпреварата като победител! Розберг в крайна сметка довлачи потрошения си болид до финала, но приключи на четвърта позиция.

Направилият поредното си изумително каране с Ред Бул Макс Ферстапен финишира на второ място, следван от Кими Райконен с Ферари. Даниел Рикардо се нареди на пета позиция, а топ 10 допълниха Дженсън Бътън, Ромен Грожан, Карлос Сайнц, Валтери Ботас и Паскал Верлайн.

Себастиан Фетел за пореден път не можа да се бори за победата поради технически проблем - този път задната му дясна гума експлоадира и причини сравнително ранно отпадане на лидера на Ферари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички