Хамилтън спечели квалификацията в Япония с рекорд


Хамилтън спечели квалификацията в Япония с рекорд
Снимка: Getty Images/Guliver

962 0

Лидерът в класирането при пилотите Люис Хамилтън ще стартира от първа позиция на утрешното състезание за Гран при на Япония, след като бе най-бърз в днешната квалификация. Трикратният световен шампион стигна до първия си полпозишън на „Сузука“ в кариерата си, но го стори с рекорд на пистата.

Британецът навъртя обиколка за 1 минута 27.319 секунди, с което подобри най-доброто постижение в историята на Михаел Шумахер, и то с повече от секунда и половина. По този начин Хамилтън вече е печелил полпозишън на всяко едно състезание от календара на Формула 1.

"Имах огромно желание да го направя. Не направих нито една грешка и всяка следваща обиколка бе по-добра. От 10 години се опитвам да постигна този полпозишън“, коментира Хамилтън след квалификацията.

Основният конкурент на Хамилтън за титлата Себастиан Фетел даде второ време и утре ще тръгне от втора позиция, а следващата редица бе заета от пилотите на Ред Бул – Даниел Рикардо и Макс Верстапен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички