Хамилтън спечели и в Япония, може да стане шампион в Остин


Хамилтън спечели и в Япония, може да стане шампион в Остин
Снимка: Getty Images/Gulliver

1261 0

Британецът Люис Хамилтън се доближи максимално до пета световна титла от Формула 1, след като спечели състезанието за Гран при на Япония.

На пистата „Сузука“ Хамилтън стартира от полпозишън и нямаше проблеми да запази лидерството си до края на състезанието и да запише девета победа от началото на сезона. Съотборникът му в Мерцедес Валтери Ботас осигури втората поредна двойна победа за тима, след като удържа атаката на Макс Верстапен и завърши на втора позиция, а младият холандец трябваше да се задоволи с третото място.

Съотборникът на Верстапен в Ред Бул Даниел Рикардо финишира четвърти, а след него се наредиха двата болида на Ферари – Кими Райконен и Себастиан Фетел.

По този начин Хамилтън вече има преднина от 67 точки пред втория в генералното класиране Фетел, което означава, че британецът може да стане шампион за пети път в кариерата си още на следващото състезание за Гран при на САЩ. Надпреварата в Остин, Тексас е на 21 октомври, а Хамилтън има нужда да спечели девет точки повече от германеца, за да си осигури титлата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички