Хамилтън се развихри, потегля първи в Канада


Хамилтън се развихри, потегля първи в Канада

703 0

Люис Хамилтън се пребори със съотборника си в "Мерцедес" Нико Розберг за първата стартова позиция преди Гран при на Канада във Формула 1.

Световният шампион спечели четвъртия полпозишън за сезона, след като изпревари германеца с шест десети от секундата. Хамилтън завъртя обиколката на пистата "Жил Вилньов" за 1:12,812 минути, а Розберг го направи за 0,062 секунди по-бавно. Германецът направи грешка на първия завой в последната обиколка.

"Това е положително за отбора. Двамата продължават да се притискат един друг. Няколко пъти в третата тренировка се притеснявахме дали имаме скорост, но след това двамата влязоха в квалификацията с пълна мотивация и продължиха да се предизвикват. Това е много добре за нас", каза шефът на отбора Тото Волф.

Себастиан Фетел с "Ферари" ще стартира трети, а до него ще застане Даниел Рикардо от "Ред бул". "Опитах момчета, опитах", каза германецът по радиото след края на последната обиколка.

Двата отбора заеха и следващите две позиции в стартовата решетка. Макс Верстапен ще тръгне от пета позиция, а до него ще застане второто "Ферари" на Кими Райконен.

На четвърта линия са двата болида на "Уилямс" - Валтери Ботас ще стартира седми, а Фелипе Маса - осми. Техните резултати са по-малко от секунда по-слаби от този на Хамилтън.

Първият, който преминава изоставане от една секунда е Нико Хюлкенберг с "Форс Индия", който е девети на 1,140 секунди. Десети е Фернандо Алонсо с "Макларън".

Досега през годината Хамилтън не спечели нито едно от състезанията, в които стартира първи, но за сметка се наложи в Гран при на Монако преди две седмици. Там обаче не тръгна първи.

Англичанинът задаваше темпото свободните тренировки в Монреал и успя да запише петия си полпозишън в това състезание. Той ще стартира за 53-и път от първа позиция в кариерата си.

"Това е една от любимите писти на Люис. Нико също беше много впечатляващ. Утре обаче се очаква тотално различно време и резултатите от квалификацията няма да имат значение, ако вали", каза Тото Волф, цитиран от "Дневник"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички