Хамилтън с победа на "Монца" в юбилейния си старт №50 с "Мерцедес"


Хамилтън с победа на "Монца" в юбилейния си старт №50 с "Мерцедес"

1403 0

Люис Хамилтън записа поредна лесна победа във Формула 1, след като покори Гран при на Италия на пистата "Монца" в 12-ия кръг от сезон 2015.

Стартът беше безпроблемен за Люис Хамилтън, който успя да удържи лека атака от Себастиан Фетел и излезе начело от първия завой. През цялото състезание той не беше притиснат от никого и безпроблемно взе поредната си победа през настоящия сезон.

Себастиан Фетел също нямаше проблем да задържи втората си позиция, въпреки че в последните обиколки Нико Розберг успя да го настигне. Разликата от 3 секунди обаче се оказа непосилна за германеца, който дори намали скоростта, заради използването на стария двигател на Мерцедес. Това обаче не му помогна и двигателят, който беше използван за 6-и пореден път. Това решение на Нико се оказа грешно и в 51-ата обиколка моторът гръмна и той отпадна от състезанието.

Така на трето място се класира Фелипе Маса, който в последната обиколка беше настигнат от Валтери Ботас, който се опита да го натисне и изпревари, но опитът на бразилеца си каза думата. 

Състезанието беше най-интересно с оглед на изключително слабия старт на Кими Райконен. Той не успя да тръгне на старта и падна до последна позиция, но още с меките гуми и с изтеглен по-късно първи стоп успя да се върне в топ 10 и дори беше трети известно време. След смяната с твърди гуми Ледения остана в топ 10, но все пак успя да стигне до 5-ата позиция в състезанието.

Останалите пилоти в топ 10 бяха Серхио Перес (6-и), Нико Хюлкенберг (7), РИкардо (8), Ериксон (9) и Даниел Квят (10).

Победата е под №40 в неговата кариера, и то в юбилейния му старт №50 в екипа на немския концерн. За сезона това му е 7-а победа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички