Хамилтън призна: 2018-а бе най-успешната ми година


Хамилтън призна: 2018-а бе най-успешната ми година
Снимка: Getty Images/Guliver

1017 0

Британският пилот на Мерцедес Люис Хамилтън определи 2018 г. като най-успешна в кариерата му. Хамилтън в неделя финишира четвърти в Гран при на Мексико и два етапа преди края стана недостижим на върха за преследвача си Себастиан Фетел. Британецът води с 358 точки, Фетел има 294, трети е Кими Райконен с 236.

"Без съмнение това е най-добрата ми година, а шампионската титла бе целта ми. След победата миналата година се замислих какво още мога да надградя, как мога да стана по-добър, по-концентриран, исках да стана по-ефективен не само като пилот на болид, но и да подобря работата си с отбора - в бокса, с инженерите, на базата. Мисля, че тази година прибавих всичко това и чувствам, че направих всичко възможно 2018 да стане най-силната ми година", коментира Хамилтън.

С тази пета титла той се изравни с Хуан Мануел Фанджо и над него е само Михаел Шумахер със седем. "Дайте ми първо да се осъзная, че спечелих този трофей", отговори Хамилтън на въпрос за близостта си с Шуми. "Не знам, но чувствата са доста странни сега. Разбира се, мечтал съм за това, но никога не съм мислил, че ще стоя пред вас като петкратен световен шампион".

Хамилтън дебютира във Формула 1 през 2017 г. в състава на Макларън, в който проведе шест сезона и стана шампион през 2008 г. През 2013 г. той премина в Мерцедес, с който завоюва четири титли (2014, 2015, 2017, 2018).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички