Хамилтън победи и дръпна на Розберг след Гран при на Унгария


Хамилтън победи и дръпна на Розберг след Гран при на Унгария

836 0

Световният шампион Люис Хамилтън спечели по впечатляващ начин състезанието за Гран при на Унгария и изпревари досегашния лидер в класирането за сезон 2016 във Формула 1 Нико Розберг.

Розберг потегли от полпозишън на пистата "Хунгароринг", но бе изпреварен още на първия завой от Даниел Рикардо и Хамилтън. Германецът с Мерцедес все пак си върна позицията пред пилота на Ред Бул, но вече бе доста зад Хамилтън.

Въпреки че имаше проблеми с темпото, заради изтощаването на гумите в средата на състезанието, Хамилтън не бе атакуван в нито един момент от съотборника си и го изравни по брой победи през сезона - 5 (всичките Люис ги е постигнал в последните 6 старта).

Хамилтън е със 192 точки - 6 повече от Розберг, който не се постара да го притисне и да опита да го изпревари, като това доведе до въпроси сред феновете дали Розберг нарочно не е натиснал повече. Съществува вероятност за неофициално споразумение сред тимовете, че когато двама съотборници се борят за определена позиция (особено победа), то местата им не се променят умишлено след първото или второто спиране в бокса.

Разбира се, това е просто теория за успокоение на феновете на Розберг, като едва ли става въпрос за такова нещо, защото Хамилтън на два пъти бе предупреден по тим радиото да увеличи темпото, когато Розберг се доближаваше на по-малко от 1 секунда. Тогава пък се водеха полемики за това дали пък Мерцедес няма да наредят на Хамилтън да даде позицията на Розберг, защото иначе застрашава отборната победа - до нищо такова не се стигна.

Даниел Рикардо се нареди комфортно на трето място, отбивайки до последно набезите на Себастиан Фетел. И другият пилот на Ред Бул - Макс Ферстапен - завърши пети пред Кими Райконен с Ферари, за да затвърди превъзходството на "червените бикове" пред Скудерията.

Ферстапен обаче откровено наруши правилата в края, когато направи две смени на траекторията при защита срещу Райконен и отчупи част от носа на болида на Ферари-то.

Фернандо Алонсо остана седми - както беше през целия уикенд, а топ 10 допълниха Карлос Сайнц, Валтери Ботас и Нико Хюлкенберг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички