Хамилтън отново над всички - 11-ти полпозишън за годината (ВИДЕО)


Хамилтън отново над всички - 11-ти полпозишън за годината (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

936 0

Британецът Люис Хамилтън за пореден път през сезона бе над всички и си спечели полпозишън (11 за сезона) преди утрешното последно състезание за годината в Абу Даби. Световният шампион бе най-бърз от всички в днешната квалификация, като втори и трети се наредиха съответно Валтери Ботас и Себастиан Фетел.

Съотборникът на Хамилтън бе с 162 хилядни по-бавен от британеца, докато Фетел остана на 331 хилядни зад най-бързата обиколка на пилота на Мерцедес. Съотборникът на Фетел, Кими Райконен, остана четвърти в последната си квалификация с болида на Ферари.

"Беше много емоционално, защото това е последният ми път в този болид", сподели развълнуваният Хамилтън. "Аз съм може би човекът, който е най-близък с тази кола, повече от всеки друг. Не беше никак лесно, имаше много трудности, но съм толкова благодарен на отбора, че дадоха всичко от себе се заради мен", добави още британецът.

Междувременно бе показано последното интервю на легендарния пилот на Формула 1 Михаел Шумахер преди злополучния инцидент през 2013 година. Вижте повече подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички