Хамилтън издуха конкуренцията на "Спа" и изравни постижение на Шуми


Хамилтън издуха конкуренцията на "Спа" и изравни постижение на Шуми

1214 0

Люис Хамилтън ще стартира от пол-позишън по време на Гран При на Белгия на пистата "Спа", след като световният шампион разби конкуренцията по време на третия етап от днешната квалификация за място.

След като цял уикенд британецът изоставаше от своя съотборник Нико Розберг, доминацията на немеца се очакваше да продължи и днес, особено след като той беше най-бърз в първите два етапа от квалификацията.

В самото начало на решаващия етап Хамилтън закова хронометрите на 1:47.449 и записа време с повече от 4 десети по-бързо от Розберг. До края на квалификацията записа още една обиколка, която го бетонира на първо място -1:47.197. То се оказа около половин секунда по-бързо от времето на Нико (1:47.655).

С днешното си постижение на "Спа" британският пилот на Мерцедес изравни постижение на Михаел Шумахер от сезон 2000/01, когато и немският феномен във Формула 1 записа 6 поредни победи в квалификациите.

От трета позиция ще стартира изненадващи Валтери Ботас, който с време от 1:48.537 минути успя да изпревари Ромен Грожан с по-малко от 3 стотни.

Големите губещи на една от най-бързите писти във Формула 1 са пилотите на Ферари. 4-кратният световен шампион Себастиан Фетел ще стартира едва от 9-а позиция, след като имаше проблем със скоростта в последната квалификация. Проблеми с болида пък оставиха Кими Райконен едва на 14-о място. Той не записа бърза обиколка в Q2.

СТАРТОВАТА РЕШЕТКА ЗА ГРАН ПРИ НА БЕЛГИЯ

1. Хамилтън

2. Розберг

3. Ботас

4.Грожан

5. Перес

6. Рикардо

7. Маса

8. Малдонадо

9. Фетел

10. Сайнц

11. Хюлкенберг, 12. Квят, 13. Ериксън, 14. Райконен, 15. Ферстапен, 16. Наср, 17. Бътън, 18. Алонсо, 19. Стивън, 20. Мерхи

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички