Хамилтън грабна полпозишъна в Монако след нов рекорд


Хамилтън грабна полпозишъна в Монако след нов рекорд
Снимка: Getty Images/Gulliver

1320 0

Световният шампион Люис Хамилтън ще стартира от първа позиция в утрешното състезание за Гран при на Монако, след като спечели днешната квалификацията в Кралството. Водачът в генералното класиране при пилотите записа време 1 минута 10.166 секунди, което е рекорд на пистата, за да запише рекордния 85-ти полпозишън в кариерата си.

Тоталната доминация на Мерцедес от началото на сезона във Формула 1 продължи и днес, като финландецът Валтери Ботас даде втори време и също ще тръгне от първа редица. Макс Верстапен с Ред Бул и Себастиан Фетел с Ферари дадоха съответно трето и четвърто най-добро време в квалификацията. Местният любимец Шарл Леклер бе най-бърз в третата открита тренировка, но грешна стратегия на Ферари провали участието му в квалификацията, след като той регистрира 16-ти резултат в първата част и не продължи напред.

В утрешното състезание в Монако Формула 1, отборите и пилотите ще отбележат кончината на легендата на спорта Ники Лауда, който почина на 70-годишна възраст в началото на седмицата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички