Хамилтън грабна полпозишъна в Абу Даби под носа на Розберг


Хамилтън грабна полпозишъна в Абу Даби под носа на Розберг

785 0

Световният шампион Люис Хамилтън спечели полпозишън за състезанието за Гран при на Абу Даби - последен кръг от първенството във Формула 1. Така актуалният носител на титлата запази шансовете си да се пребори за златото със съотборника си в Мерцедес Нико Розберг, който остана на 0.303 секунди зад британеца.

Последната бърза обиколка на Хамилтън бе безупречна, докато Розберг загуби време с кратко излизане от очертанията на пистата и каране по бордюра. В последните две години германецът печелеше полпозишън в Абу Даби, но миналият сезон титлата вече бе решена, докато сега дори победа на Хамилтън може да не се окаже достатъчна за четвъртия му шампионски трофей.

Розберг има 12 точки преднина и се нуждае минимум от място в топ 3 на състезанието в неделя, защото тогава няма да се интересува от класирането на Хамилтън за първата си титла.

Хамилтън за първи път в кариерата си грабна 12-ти полпозишън в рамките на един сезон, а иначе има общо вече 61.

Даниел Рикардо зае трета позиция с Ред Бул, а пилотите на Ферари Кими Райконен и Себастиан Фетел се наредиха зад него на решетката. Макс Ферстапен е пети, следван от Нико Хюлкенберг, Серхио Перес, Фернандо Алонсо и Фелипе Маса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички