Хамилтън докосва титлата след триумф в Сочи


Хамилтън докосва титлата след триумф в Сочи

1179 0

Люис Хамилтън с Мерцедес почти си осигури титлата във Формула 1 този сезон след победа в Гран при на Русия. В същото време съотборникът му и негов основен конкурент за първото място Нико Розберг отпадна. Така 4 кръга преди края разликата между двамата нарасна на 73 точки в полза на британеца. Всичко може да приключи още в следващия кръг в Мексико. С второто си място в надпреварата в Русия втори и в генералното класиране излезе Себастиан Фетел с Ферари, който има 7 т. повече от Розберг.

Пред погледа на руския президент Владимир Путин, Розберг поведе от старта, но още в началните обиколки се оплака, че педалът на спирачката му е счупен. И в 7-ата обиколка Хамилтън излезе начело, а Нико се прибра в бокса, излезе от колата и отпадна. Това сложи край на всякакви негови надежди за титлата.

В 12-ата обиколка Грожан направи страховита катастрофа. Той изпусна колата и се разби в предпазните огради. Това доведе до излизане на автомобила за сигурност. 

Испанският пилот на Торо Росо Карлос Сайнс-младши, който вчера претърпя катастрофа и беше откаран в болница днес премина задължителния преглед и стартира в Гран При на Русия. Явно обаче на него в Сочи не му върви и той отново катастрофира пет обиколки преди края.

За третата позиция се пребори Серхио Перес, който извади невероятен късмет от катастрофата между Кими Райконен и Валтери Ботас в последната обиколка и се качи на подиума.

Топ 5 се допълва от Фелипе Маса (Уилямс) и Кими Райконен (Ферари). В зоната на точките влязоха още Данийл Квят, Фелипе Насър, Пастор Малдонадо, Дженсън Бътън и Фернандо Алонсо. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички