Формула 1 приключи за 2015 година с нов безапелационен успех на Мерцедес


Формула 1 приключи за 2015 година с нов безапелационен успех на Мерцедес

1282 0

Последното състезание във Формула 1 за 2015 година е в историята. Преди минути приключи Гран при на Абу Даби, като победата грабна немският пилот на Мерцедес Нико Розберг.

Той поведе колоната от самото начало и не изпусна аванса си до самия край. На второ място се нареди новият стар световен шампион Люис Хамилтън, който пак имаше доста оплаквания към екипа си и неспособността да спечели финалното състезание в шампионската си кампания.

Въпреки това той постигна страхотен рекорд, след като записа 12-о Гран при през сезона, в което завършва на първо или второ място.

На трето място остана Кими Райконен, за когото това беше един от редките подиуми през настоящия сезон. Той изпревари своя съотборник Себастиан Фетел, който завършва трети в генералното класиране при пилотите.

Що се отнася до Нико Розберг, то това беше негова трета поредна победа, като той показа страхотна форма в последните два месеца, с която успя да си извоюва втората позиция в класирането при състезателите. Днес той удържа атаките на Хамилтън, който имаше по-нови гуми от своя съотборник. Хам обаче така и не успя да свали разликата на под секунда, за да активира подвижното крило на своя болид. Розберг пък даде да се разбере, че няма да е "втора цигулка" в пилотския екип на Мерцедес през сезон 2016.

Фетел направи едно от най-добрите си състезания през този сезон, след като от едва 16-а позиция успя да се добере до 4-ото място. Той обаче така и не успя да притесни Кими Райконен за последното място на почетната стълбичка.

Серхио Перес успя да финишира на 5-о място в последното Гран при за сезона. Останалите пилоти в топ 10 са Рикардо, Хюлкенберг, Маса, Грожан и Квят.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички