"Ферари" надскочи себе си, но Хамилтън тръгва пръв и на "Монца"


"Ферари" надскочи себе си, но Хамилтън тръгва пръв и на "Монца"

1405 0

Гран при на Италия, което се провежда на най-бързата писта в календара на Формула 1, ще има познат пилот на първо място в стартовата решетка за състезанието в неделя. Люис Хамилтън отново надделя над конкуренцията по време на днешната квалификация и за пореден път през този сезон ще стартира първи.

Доминацията на "Мерцедес" обаче беше нарушена от Ферари, като на второ и трето място се наредиха съответно Кими Райконен и Себастиан Фетел. Ледения записа отлични времена през целия следобед и заслужено се нареди пред 4-кратния световен шампион.

Нико Розберг се класира едва 4-и, което вероятно се дължи на решението му да заложи на двигателя от предходното състезание в Белгия на "Спа". Неговият съотборник Хамилтън е модификация на двигателя за Гран при на Италия.

Това е 7-и пореден пол-позишън за Хамилтън през настоящия сезон и общо 49-и в неговата кариера. Така той е изключително близо до това да запише победа в 50-ия си старт, откакто премина в "Мерцедес".

Болидите на Уилямс отново показаха отлична скорост и Фелипе Маса и Валтери Ботас се класираха съответно 5-и и 6-и, оставяйки зад гърба си Серхио Перес, Ромен Грожан, Нико Хюлкенберг и Маркус Ериксен.

Големите губещи днес бяха пилотите на "Ред Бул", които за пръв път от 2008 година не успяха да влязат в заключителната трета част на квалификацията. По време на втората част Даниел Рикардо дори не записа бърза обиколка и ще стартира от 15-о място, а Даниел Квят е 14-и.

Люис Хамилтън пък вече има 4 полпозишъна в кариерата си на "Монца", с което изпреварва постиженията на Михаел Шумахер, Хуан Пабло Монтоя и Себастиан Фетел, като в същото време се доближава само на 1 от лидера по този показател Айртон Сена.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички