Ферари и Мерцедес заличават различията помежду си през уикенда в чест на Ники Лауда

Големите съперници във Формула 1 Ферари и Мерцедес ще загърбят различията си за предстоящото състезание за Гран при на Монако тази неделя, за да отдадат почитат на легендата на Формула 1 Ники Лауда.

Трикратният световен шампион почина вчера на 70-годишна възраст, а в богатата си кариера той постигна успехи, както с тима на Ферари, така и с този на Мерцедес. Кончината на Лауда ще бъде отбелязана тази неделя преди началото на най-известното и престижно състезание в календара на Формула 1 - Гран при на Монако. Надпреварата ще започне с минута мълчание, а болидите на Ферари, Мерцедес и Макларън ще бъдат специфично брандирани в памет на Лауда.

От Ферари се сбогуваха с Лауда: Завинаги ще остане в нашите сърца

Ферари изказа съболезнованията си на най-близките на бившия пилот от Формула 1 Ники Лауда, който почина на 70-годишна възраст. „Черните ко...

Австриецът е печелил два пъти Гран при на Монако с отбора на Ферари през 1975-та и 1976-та година, като именно с италианския тим той става двукратен световен шампион, преди да премине в Макларън и отново да завоюва титлата във Формула 1 през 1984-та година. В последните шест и половина години Лауда изпълняваше ролята на неизпълнителен директор на Мерцедес и според мнозина именно той е в основата на невероятни успех на отбора в последните години - пет поредни титли при пилотите и конструкторите.

По-рано днес петкратният световен шампион Люис Хамилтън помоли да бъде извинен от медийните си задължения преди откритите тренировки за предстоящото състезание, тъй като е твърде разстроен от кончината на Лауда. Бе отменен и утрешният брифинг на боса на Мерцедес Тото Волф, който също бе близък с австриеца.

Още по темата

Please select answer!