Бърни Екълстоун нападна пилотите, обяви пак Ф1 за предрешено забавление


Бърни Екълстоун нападна пилотите, обяви пак Ф1 за предрешено забавление
Снимка: Getty Images/Guliver

1068 0

Пилотите не трябва да говорят, тъй като се интересуват само от пари, не и от развитието на Формула 1. Това обяви шефът на Ф1 Бърни Екълстоун в отговор на писмо от Асоциацията на пилотите, с което се искат промени в „болестотворното“ управление на автомобилния спорт на най-висока скорост.

„Какъв друг интерес имат пилотите от Формула 1, освен да правят пари от този спорт? Не съм виждал някой от тях да инвестира и един долар в нашия спорт. Отиваш на вечеря с някого от тях и никога те не плащат сметката. Въобще не трябва да им се разрешава да говорят – трябва да си стоят в болида и само да карат“, избухна Екълстоун по време на събитие в Бахрейн, предаде ESPN.

Една от „ябълките на раздора“ между Екълстоун и пилотите е бъдещето на телевизионните излъчвания на състезанията. От 2019 година Sky ще е телевизията, която ще държи правата за Ф1 за Великобритания и вече обяви, че ще излъчва свободно за абонати, които имат необходимия приемател. Попитан защо тогава Channel 4 не остана в бизнеса, след като дава напълно свободно определен брой състезание, Екълстоун отговори: "Защото повече хора гледат Sky. Светът се променя и за нещастие по доста грешен начин. Sky казаха, че ще покрият 25 млн. абоната, които ще могат да гледат, ако пожелаят. Проблемът е дали тези хора ще гледат, след като самият аз казах, че не бих си купил билет за състезание от Ф1 и наистина не бих и сега, защото много добре знам какво ще е крайното класиране".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички