Ботас спечели квалификацията след оспорвана битка с Хамилтън


Ботас спечели квалификацията след оспорвана битка с Хамилтън
Снимка: Getty Images/Gulliver

1337 0

Квалификацията за Гран при на Китай във Формула 1 предложи страхотна битка между пилотите на Мерцедес Валтери Ботас и Люис Хамилтън. Все пак Валтери Ботас даде най-бързо време на пистата край Шанхай – 1:31.547. По този начин Ботас ще стартира от полпозишън в утрешното Гран При в Китай, което ще бъде под номер 1 000 в историята на Формула 1.

Финландецът бе много по-съсредоточен през цялото време и зададе темпото още по време на втората и третата свободна тренировка, но британецът все пак натисна в края отговори на предизвикателството на своя съотборник.  Той изпревари с +0.230 стотни действащия световен шампион и негов съотборник в Мерцедес Люис Хамилтън.

Трети се нареди пилотът на Ферари Себастиян Фетел. Ботас, който стартира от полпозишън в състезание за последно в Русия миналата година, е третият различен пилот, който ще започне първи от стартовата решетка в три състезания през сезона. Топ 10 допълват Шарл Льоклер с Ферари, Макс Верстапен и Пиер Гасли с Ред Бул, Даниел Рикиардо и Нико Хюлкенберг с Рено и Кевин Магнусен и Ромен Грожан с Хаас. Гран При на Китай ще се проведе утре от 9:10 до 11:10 часа.

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички