Безапелационен Хамилтън смачка конкуренцията, но зад него стана страшно


Безапелационен Хамилтън смачка конкуренцията, но зад него стана страшно
Снимка: Guliver/GettyImages

1439 0

С фантастично каране и по безапелационен начин Люис Хамилтън успя да спечели последното състезание във Формула 1 преди предстоящата едномесечна пауза за пилотите. На унгарската писта "Хунгароринг" световният шампион стартира от първа позиция и в нито един момент не постави под съмнение доминацията си в неделния следобед над своите преследвачи.

Далеч по-интересно беше зад него, като буквално в последните обиколки Себастиан Фетел успя да се пребори за второто място. Пилотът на "Ферари" се сблъска с Валтери Ботас няколко обиколки преди края при опит за изпреварване, но болидът на "черните кончета" не пострада и той успя да изпревари своя съперник. Носът на колата на Ботас обаче пострада и в крайна сметка той остана чак на 5-о място, изпреварен от Кими Райконен и Даниел Рикардо. Ботас се сблъска и с пилота на Ред Бул, който изостана 2 обиколки преди края, но заради проблемите на "Мерцедес"-а австралийският пилот все пак задмина своя съперник на старт-финалната права преди последната обиколка.

Рикардо определено впечатли в състезанието, след като стартира от 12-о място, но успя да стигне до 4-ата позиция, с което си заслужи званието "пилот на деня". Иначе на 6-о място остана Пиер Гасли, следван от Кевин Магнусен. Рожденикът Фернандо Алонсо завърши на 8-о място, следван от сънародника си Карлос Сайнц, а последната точка остана за Ромен Грожан.

При пилотите Хамилтън поведе с 24 точки на Себасиан Фетел, който е със 189 точки. При конструкторите разликата е още по-малка, като Мерцедес е с 345 точки - 10 повече от Ферари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички