Сергей Ковальов: Руснакът, който иска да се оттегли като шампион и да накаже Пулев


Сергей Ковальов: Руснакът, който иска да се оттегли като шампион и да накаже Пулев
Снимка: Getty Images/Guliver

4330 0

Българският боксьор Тервел Пулев се подготвя за един от най-тежките си мачове на боксовия ринг. В ранните часове на неделя (15 май) Тервел ще се изправи срещу бившия световен шампион Сергей Ковальов в битка, която може да изведе българина до мач за световната титла в полутежка категория.

Руснакът, който е носител на пет световни титли в продължение на шест години от 2013 до 2019 г. , е доволен, че се завръща в спорта след дълъг период на неактивност.

"Това е много вълнуващ момент за мен, защото изминаха две години и половина, откакто се бих за последно. Поддържах форма, но не правих спаринги. Всичко върви, както трябва. Развълнуван съм отново да усетя атмосферата на ринга", заяви Ковальов пред The Ring. 39-годишният боец признава, че тази битка е важна за близкото му бъдеще в бокса.

За последния му двубой с Канело Алварес

Последната поява на Ковальов беше срещу мексиканеца Канело Алварес, но претърпя поражение в 11-ия рунд. "Канело е страхотен боксьор, много е умен и му пожелавам късмет", сподели руснакът, преди да обясни липсата си на енергия в края на сблъсъка.

"За тази битка преминах много граници. Последният ми двубой с Антъни Ярд беше на 24 август. Останах със семейството си в родния ми град за пет дни и се върнах в САЩ за тренировъчния лагер.

Трябваха ми няколко седмици почивка, но те не ми дадоха време. Ако имах три-четири седмици почивка и осемседмичен тренировъчен лагер, двубоят щеше да е различен". 

Дългогодишната му промоутърка Кати Дува от Main Events смята, че нейният  боец е готов да възроди кариерата си. "Няма съмнение, че Сергей имаше нужда да си почине след лудостта, която го сполетя през 2019 г.

"Той си върна световната титла от Елайдър Алварес, пребори се с невероятно борбения Антъни Ярд в родния си град, а след това влезе в мегасблъсък с Канело Алварес - всичко това в рамките на девет месеца. Разбира се, с пандемията почивката се оказа много по-дълга, отколкото ми се искаше", поясни Дува.

"Сега той иска да се пенсионира като шампион в полутежка категория. Първият двубой на Сергей с тежка категория на 14 май е първата стъпка по пътя към тази цел. Познавам го доста добре, след като работихме заедно в продължение на 10 години. И той не ми даде никаква причина да се съмнявам, че ще постигне тази заветна цел, както и всички останали", завърши тя.

Ковальов потвърди плановете си. "Ще спечеля още една титла в полутежка категория и след това ще кажа: "arrivederci". Времето ще покаже, всяка възможна битка за титлата. Никога не съм бил шампион на WBC, това би било страхотно", завърши той. 

Всичко най-интересно около предстоящия мач на Тервел Пулев четете в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички